Länsi-Afrikkalaista väriä PSavRT:n syyskokouksessa

Pohjois-Savon Rauhanturvaajat viettivät YK:n päivää 24.10. Kuopion torilla. Mauri Pekurisen soppatykkiorkesteri taikoi jälleen kerran maittavan hernekeiton lokakuun viileään. Apumiehinään sopankeiton aateloidut mestarit, Markku Lintu ja Otto Happonen.

Päivän päätteeksi Savolaiset rauhanturvaajat kokoustelivat RTV:n tiloissa. Kokoukseen saapui noin 30 rauhanturvaajaa ”piättämään” tärkeistä henkilövalinnoista. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan kahdeksi vuodeksi Tuomas Oinonen ja hallituksen kokoonpanossa jatkavat Paula Smedberg, Teemu Tolonen, Tommi Mourujärvi, Juha Lehtola, Jukka Moilanen, Arto Pyykkönen, Timo Turunen, Mauri Pekurinen ja Riku Rissanen. Varajäseninä Juha Luukkonen, Jouni Korhonen, Jussi Kiira, Antti Karstu, Lauri Antikainen ja Anne Ålander.

Kokoukseen oman värinsä toi Jouni Korhonen. Viime heinäkuussa hän palasi vuoden kestävältä reissultaan Länsi-Afrikasta Malista. Jouni työskenteli kuljetusaliupseerina lentokentällä. Pääkaupunki Bamakossa vieden ja tuoden lomalaisia.

-Meitä oli viisi suomalaista ja 14 eri kansalaisuutta. Leirin komentaja toimi hollantilainen ja komentokielenä oli englanti.

Suomalaiset rauhanturvaajat toimivat esikuntatehtävissä parin miljoonan asukkaan Bamakossa ja ruotsalaisten joukon osana Timbuktussa. Lisäksi operaatioon Minusma osallistui suomalaisia poliiseja siviilikriisinhallinnan tehtävissä.

-Tähänkin operaatioon kuului telttasauna joka lämpesi joka toinen päivä. hollantilaiset pitivät meitä hulluina, kun saunoimme vaikka varjossa oli 40 astetta hellettä. Leiristä löytyi puuta saunomiseen, ei tarvittu kamelinlantaa.

 

Teksti ja kuva Tuomas Oinonen

 

Rauhanturvaaja Jouni Korhonen hankki Malista värikkään paikallisen miesten asun matkamuistoksi.

Jätä kommentti