Vapaaehtoisen maanpuolustuksen Itä-Suomen neuvottelukunta koolla

Vapaaehtoisen maanpuolustuksen Itä-Suomen neuvottelukunta kokoontui kevään aikana Pelastusopistolla Kuopiossa. Puheenjohtaja Sirkka Jakonen perehdytti kokousväen maakuntauudistuksen nykyvaiheeseen. Maakuntauudistuksen aikataulu on hieman venynyt mutta tavoitteena on edelleen, että 1.1.2019 kaikki kahdeksantoista maakuntaa ottavat järjestämisvastuun omalla alueellaan. Paljon on vielä ratkaisemattomia asioita mutta tavoitetta kohti edetään määrätietoisesti.

Myös uusi valtion lupa- ja valvontavirasto aloittaa 1.12019. Virastolle siirtyvät määrätyt tehtävät nykyisien AVI, ELY ja VALVIRA:n tehtävistä. Osa tehtävistä tipahtaa maakunnille ja kunnille. Tälläkin saralla tehtäväjakoja suunnitellaan ja asiat etenevät pikkuhiljaa.

Puheenjohtajan ja jäsenien puheenvuoroissa tuli esille huoli Veteraanien hyvinvoinnista ja heidän kuntoutuksen tukemisesta. Rintamaveteraanien tukemiseen on käytettävissä normaalia enemmän määrärahoja.

Neuvottelukunnan varapuheenjohtaja Karjalan Prikaatin komentaja eversti Pertti Kuokkanen kävi puolustusselonteosta läpi vapaaehtoista maanpuolustusta koskevat kokonaisuudet. Tämä oli jäsenille hyvää taustatietoa siitä, miten valtionjohto on huomioinut vapaaehtoisen maanpuolustuksen kokonaismaanpuolustuksen osana. Lisää tietoa puolustuksenselonteosta löytyy puolustusministeriön sivuilta.

Kokouksessa todettiin, että järjestöt ovat Itä-Suomen alueella onnistuneet omissa tehtävissään ja tehneet merkittävää työtä vapaaehtoisen maanpuolustuksen eteen.

Kuva kokouksen osallistujat vasemmalta: Irma Kärkkäinen, Arja Sepponen, puheenjohtaja Sirkka Jakonen, Hannu Martikainen, Pentti Nuutinen, Tuomas Oinonen, sihteeri Timo Martikainen, Kullervo Lehikoinen, Tapio Jokela, varapuheenjohtaja Pertti Kuokkanen ja Mervi Parviainen.

Teksti: Tuomas Oinonen

Kuva: Pelastusopisto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös