Yhdistys

Vuonna 1968 perustettu Pohjois-Savon Rauhanturvaajat kuuluu 30 muun jäsenyhdistyksen kanssa Suomen Rauhanturvaajaliittoon. Jäseniä liitossa on yhteensä 6400. Jäsenistöstä naisia on noin kolme prosenttia. Jäsenyhdistyksistä suurimmat ovat Helsingin Rauhanturvaajat ry, Varsinais-Suomen Sinibaretit ry ja Pirkanmaan Rauhanturvaajat ry ja Holkkari on Web ry.

Nimenvaihdos ei vaikuta liiton ja yhdistysten perinteisiin ja toimintaan millään tavalla. Jatkamme edelleen Suezin ja Kyproksen rauhanturvaajaveteraanien viitoittamalla kunniakkaalla ja perinteisellä tiellä, mutta jatkossa huomioiden toivottavasti entistäkin paremmin nykyiset rauhanturvaajat. Nimen myötä jäsenten määrän odotetaan kasvavan ja näin varmaan tapahtuu. Jäseniä yhdistyksessämme on noin 300. Jäsenmäärä on viimevuosina kehittynyt melkoisesti ja toiminta vilkastunut sen myötä.

Suomen Rauhanturvaaja liiton jäsenyhdistyksiin voivat liittyä kaikki YK:n tai muissa rauhanturvaamislain perusteella toimeenpannuissa rauhanturvatehtävissä palvelleet tai palvelevat Suomen kansalaiset.

Yhdistyksemme toiminta on keskittymässä entistä enemmän entisten ja nykyisten rauhanturvaajien kannalta tärkeimpiin asioihin, kuten nuorten rauhanturvaajien aktivointiin yhdistystoimintaan. Yhdistys järjestää rauhanturvaamiseen liittyviä tapahtumia yhteistyössä maanpuolustuskoulutuksen ja maanpuolustusjärjestöjen kanssa.

Pyrimme ylläpitämään sotilaallisia taitoja osallistumalla Maakuntajoukkojen kertaus- sekä ampumaharjoituksiin ja urheilukilpailuihin kuten Nijmegenin marssiin Hollannissa.

Pohjois-Savon Rauhanturvaajat ry:n jäseniä yhdistävää toimintaa ovat myös muun muassa jäsenillat ja –kokoukset, operaatioissa palvelevia rauhanturvaajia ja heidän omaisiaan tukeva Kotona ja Kaukana toiminta, talkootyö sotaveteraanien ja -invalidien hyväksi, osallistuminen vapaaehtoiseen pelastuspalveluun sekä maanpuolustukseen. Lisäksi yhdistyksemme järjestää järjestyksenvalvonta koulutusta yhdistyksen jäsenille ja sidosryhmille. Yhdistyksellä on omat kotisivut, jotka sijaitsevat osoitteessa www.psavrt.fi.

Pohjois-Savon Rauhanturvaajat ry:n mottona vuosien varrella ollut ”kaveria ei jätetä, ei kotona eikä kaukana” pätee tänäkin päivänä, kun tehdään yhteistyötä Kuopion Sotaveteraanien kanssa. Monella meistä rauhanturvaajista on kiinteä suhde isänmaahan ja sen puolustajiin. Arvostamme Isiemme työtä ja esimerkkiä antaumuksellisesta maamme puolustamisesta.

Rauhanturvaajayhdistyksenä haluamme olla täydentämässä omalta osaltamme yhteistyötä erilaisten maanpuolustusjärjestöjen kanssa.

Pohjois-Savon Rauhanturvaajat ry

Tuomas Oinonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Vieritä ylös