Lauri Antikainen PSRT:n puheenjohtajaksi

Pohjois-Savon Rauhanturvaajilla oli lauantaina 26.11.2022 ylimääräinen yhdistyksen kokous, jossa päätettiin yhdistyksen puheenjohtajan ja hallituksen erovuoroisten jäsenten valinnasta.

Pohjois-Savon Rauhanturvaajile uutena puheenjohtajana vuoden 2023 alussa aloittaa Lauri Antikainen. Lauri on Kuopion Karttulasta ja toiminut aktiivisesti Rauhanturvaajatyössä mukana Pohjois-Savon Sinibarettien perustamisesta alkaen, vuodesta 1968. Useita vuosia yhdistyksen hallituksessa, myös varapuheenjohtajana sekä aktiivisesti mukana Rauhanturvaajien vertaistukitoiminnassa.

Rauhanturvaajana Lauri palveli Kyproksella, YK-miehenä tuolloisen sanonnan mukaan, vuodenvaihteesta 1966-67 aina vuoden 1967 syksyysn saakka.

Vaikka Lauri on syntyperäinen karttulalainen, on hän elänyt ajan saatossa Norjassa ja Ruotsissa useita vuosia. Sittemmin työ vei Helsinkiin ja viimein paluumuutajana takaisin Karttulaan.

Lauri Antilainen on mukana aktiivisesti Karttulan Reserviläisten toiminnassa, edelleen myös yhdistyksen ammuntavastaavana. Muutenkin harrastukset liittyvät luontoon, metsästykseen.

Pohjois-Savon Rauhanturvaajien hallitusta täydennettiin ja uusina jäseninä mukaan tuliva Hannu Ruotsalainen Iisalmesta ja Arto Pyykkönen Kuopiosta.

Hannu Ruotsalainen on palvellut rauhanturvaajana 1993-94 Libanonissa, 1997-98 Bosniassa ja 1999-2000 Kosovossa, tehtävät liittivät kuljetukseen. Ammatiltaan Hannu on kirvesmies ja harrastuksina on metsästys, ammunta (ml paint ball) sekä uusimpana moottoripyöräily (mukana Vaitterit MCC:ssa).

Arto Pyykkönen teki paluun Pohjois-Savon Rauhanturvaajien aktiivitoimintaan; hän on aiemmin toiminut hallituksen varajäsenenä ja yhdistyksen sihteerinä. Arto on palvellut kaksi kertaa Libanonissa (1990-91 ja 2012-13); Bosniassa (1997) ja Kosovossa (2009-2010) postimiehenä ja rahastonhoitajana. Ammatiltaan Arto on notaari. Hänen harrastuksiinsa kuuluu metsästys ja musiikki.

Uudeksi hallituksen varajäseneksi valittiin Pekka Rytkönen Iisalmesta. Pekka on myös syntyperäinen iisalmelainen. Hän on palvellut 1990-91 Golanilla autonkuljettajana (Pos80). Hän on ammatiltaan yrittäjä ja hänen harrastuksiin kuuluu ammunta ja metsästys.

Pohjois-Savon Rauhanturvaajien tilanne on ollut poikkeuksellinen jo jonkin aikaa, puheenjohtajaksi ei ole ollut halukkaita. Vuosi 2022 on mennyt jopa ilman varsinaista puheenjohtajaa, hallituksen ja varapuheenjohtajan voimin. Hallituksen koko oli myös pienennetty sääntöjen sallimaan minimiin, kuuteen jäseneen. Nyt tilanne korjautui puheenjohtajan valinnan myötä sekä hallituksen täydentyessä seitsemän jäseniseksi.

Yhdistyksen hallitus päättää tehtävien jaosta vuoden 2023 alussa. Tällöin valitaan mm. yhdistykselle varapuheenjohtaja ja sihteeri. Muutokset täydennetään yhdistyksen yhteystietoihin aikanaan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Vieritä ylös