Perinneasekilpailu Pohjois-Karjalan Rauhanturvaajien kanssa 24.10.2020

Tänä vuonna Pohjois-Karjalan Ja Pohjois-Savon Rauhanturvaajien perinneasekilpailun järjestämisvastuu oli pohjoiskarjalaisilla ja tapahtumapaikakana oli Juuka. Pohjois-Karjalasta mukana kilpailemassa oli viisi rauhanturvaajaveteraania ja Pohjois-Savosta kolme.

Perinneaseeksi hyväksytään kivääri tai pistooli, joka on valmistettu tehdastekoisesti ennen vuotta 1945.

Kivääreistä suosituimpia ovat ”Ukko-Pekat ja Pystykorvat”, mutta mukaan mahtuu myös saksalaisia Mausereita ja venäläisiä ”Kolmen Linjan” -kivääreitä. Kivääreillä ammutaan 150 m matkalta kohdistukset sekä makuu-, polvi- ja pystyasennot. Kustakin asennosta 10 laukausta.

Pistoolilla ampumamatka on 25 metriä. Amunnassa on kohdistus ja kilpasarjoina 10 laukausta paikallaan oleviin tauluihin sekä toiset 10 laukausta kääntyviin tauluihin (näkyvissä 3 sekuntia ja piilossa 7 sekuntia).

Kilpailussa ammuttiin sekä pistoolilla että kiväärillä, kuitenkin tänä vuonna Juukassa kiväärillä käytettiin tilanteen mukaisesti 100 metrin rataa. Kilpailijoilla oli aseina kaikkia edellä mainittuja malleja. Tuloksia laskettaessa huomioitiin kummankin joukkueen kolmen parhaan ampujan tulokset.

Ja tänä vuonna perinneasekisan voitti Pohjois-Karjalan Rauhanturvaajat.

Perinne asekilpailun osallistujat vasemmalta oikealle; Nykänen Antti PK, Happonen Kari PK, Koskinen Heikki PK, Pihlainen Jari PS, Vepsäläinen Kari PS, Päivinen Markku PK, Korhonen Jarmo PS, Kortelainen Esa PK.
(PK=Pohjois-Karjala, PS= Pohjois-Savo)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Vieritä ylös