Wanha Veteraani vierailukohteeksi

Kesälla 2018 avattiin Haminassa Rauhanturvaamisen ja Veteraanityön Perinnekeskus Wanha Veteraani. Suomen Rauhanturvaajaliitto on yksi keskuksen perustajajäsenistä.

Wanhan Veteraanin lippulaivana on rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan historiasta kuin myös nykypäivästä kertova perusnäyttely, jonka pohjana on rauhanturvaveteraani Ismo Flinkin keräämä ainutlaatuinen materiaalia kaikista niistä operaatioista, joissa suomalaisia rauhanturvaajia on ollut mukana.

Kokoelma käsittää suomalaisten rauhanturvaajien kangas-ja metallimerkkiä sekä irtohihoja vuodesta 1956 tähän päivään (myös kokeiluversioita varsinaisista käyttöönotetuista merkeistä) sekä komppanioiden lippuja, YK-, NATO- ja EU-operaatioiden lippuja ja ajoneuvolippuja eri vuosikymmeniltä. Mukana on rauhanturvaajien asuja, kypäriä, hattuja, baretteja ja varusteita eri vuosikymmeniltä, suomalaisten rauhanturvaoperaatioiden operaatiomitallikokoelma, rauhanturva-aiheisten pinssien, tarrojen ja muistoesineiden (esimerkiksi Zippo-sytyttimet) kokoelma.

Wanha Veteraani on museokorttikohde.

Tarkista ennen vierailuasi museon aukioloajat kotisivuilta, jossa on runsaasti myös muuta lisätietoa:

www.rvpk.fi

Ja Facebookissa:

https://www.facebook.com/WanhaVeteraaniHamina/

PS Wanhan Veteraanin talvinäyttelynä on 13.03. asti (la-su klo 10.00-16.00)

KANSA HERÄÄ- Kotirintama kerää, uhraa, taistelee

Myös tästä lisätietoja Wanhan Veteraanin kotisivuilla

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Vieritä ylös