Wanha Veteraani tulevan kesän vierailukohteeksi

Kesälla 2018 avattiin Haminassa Rauhanturvaamisen ja Veteraanityön Perinnekeskus Wanha Veteraani. Suomen Rauhanturvaajaliitto on yksi keskuksen perustajajäsenistä.

Wanhan Veteraanin lippulaivana on rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan historiasta kuin myös nykypäivästä kertova perusnäyttely, jonka pohjana on rauhanturvaveteraani Ismo Flinkin keräämä ainutlaatuinen materiaalia kaikista niistä operaatioista, joissa suomalaisia rauhanturvaajia on ollut mukana.

Kokoelma käsittää suomalaisten rauhanturvaajien kangas-ja metallimerkkiä sekä irtohihoja vuodesta 1956 tähän päivään (myös kokeiluversioita varsinaisista käyttöönotetuista merkeistä) sekä komppanioiden lippuja, YK-, NATO- ja EU-operaatioiden lippuja ja ajoneuvolippuja eri vuosikymmeniltä. Mukana on rauhanturvaajien asuja, kypäriä, hattuja, baretteja ja varusteita eri vuosikymmeniltä, suomalaisten rauhanturvaoperaatioiden operaatiomitallikokoelma, rauhanturva-aiheisten pinssien, tarrojen ja muistoesineiden (esimerkiksi Zippo-sytyttimet) kokoelma.

Ensi kesänä rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan perusnäyttelyn rinnalla on vaihtuvana näyttelynä Suojeluskunta- ja Lotta Svärd aiheinen näyttely.

Wanha Veteraani on museokorttikohde.

Wanha Veteraani on suunnitellut avaavansa näyttelyt 1.6.2020. Koronatilanteesata johtuen voi olla tarve toiminnan sopeuttamiseen; tarkista tilanne ennen vierailuasi kotisivuilta, jossa on myös muuta lisätietoa (ml aukioloajat):

www.rvpk.fi

Ja Facebookissa:

https://www.facebook.com/WanhaVeteraaniHamina/

PS Wanhan Veteraanin talvinäyttelynä on 13.03. asti (la-su klo 10.00-16.00)

KANSA HERÄÄ- Kotirintama kerää, uhraa, taistelee

Myös tästä lisätietoja Wanhan Veteraanin kotisivuilla

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Vieritä ylös